Blog ni aku buat untuk aku curahkan segala ape yang terjadi dalam hidup aku.. Kenapa perlu aku tulis kat sini??? Sebab aku suke tulis diari..hehehehe Dah alang2 ade diari free ape lagi tulis je laa..hahaha Tapi ape yang aku tulis kat sini bukanlah terlalu peribadi.. Mana yang aku rasa boleh share ngan orang lain aku tulis la kat sini.. Di samping tu boleh gak aku ambil pandangan daripada orang lain.. Boleh la aku gunakan sebagai panduan hidup.. So, kalau rasa nak follow sila la follow nanti aku follow balik eh... Always Keep In Touch.. :)

Selasa, 17 Mac 2009

Aku

da lame da aku x post pape lam blog ni
ntahlaa da bape kali aku taip nak post tapi separuh jalan je
ni pown kalu abeh leh laa kowt post
kalu x ntah bile la plak aku nak menaip
malas...busan...no idea
tu sbb jadi aku mls nak post
hehehehe

n ntok diz post aku nak cite ape ekk
sal diri aku kowt
bad n good tentang diri aku
x soh org len bace pown
juz ngan tulis ni aku tau laa kowt siape aku ni ekk

kalu bab perangai aku ni
teramat bad
nape???? ntah byk sgt yang bad kowt

-ske bgn lewat
-ske dok sengsowang
-ske dengar lagu
-ske tgk movie sengsowang
-ske lepak lam bilik je
-ske tepon org (kaco2)
-ske gile on9
-ske badmood
-ske bunyi gitar
-ske wat keje last minute

-xske bising
-xske terang sgt
-xske kene paksa
-xske kene kejut tido
-xske org amik tau hal aku
-xske org kaco bantal2 aku
-xske org amik benda penting aku
-xske org kaco time ckp phone
-xske nak amik tau hal org
-xske org msk campo idop aku
-xske bau2 busuk
-xske kene g meeting
-xske org poyo nak mmpos
-xske kene ikowt mengikut
-xske nak pikir menda2 yg leceh

gile banyak mende aku x ske
dats y laaa ramai org kate aku sombong or pape
hahahaha
lantaklaa org nak kate pape
ayat biase kalu org kate kat aku

-sombong laa die ni
-xkan xleh nak senyum skit kowtt
-garangnyee die ni
-nape ko dok sengsowang

hahaha i do wateva i want
kate laa ape nak kate pown
aku x kesah slagi x menyusahkan idop aku
but beware
skali aku rase idop aku terancam ngan kata2 org tu
hmmm
tu kire isytihar perang laa tuu
nak ajak gado je
aku x kesah laki ke pompuan
lantak
yg penting slagi aku x kaco idop ko jgn nak sebok idop aku
hahahaha
dats my prinsip
so hormatilah aku slagi aku hormat kat org
dats y kowt aku x lekat ngan pakwe2 aku
hahaha
x kesah laaa
nnti ade laa yg btol2 paham perangai aku kan
x ssh pown nak kawan ngan aku
juz wat baik ngan aku then aku akan balas baik laa
tapi 4 galz plizz jgn gegedik ngan aku mmg aku sound je tross
sorry yee

ngan kengkawan aku leh bertolak ansur
n aku xde laa nak control smua benda
tapi tgk atas kawan laa juga
aku x kesah kalu memberi nasihat
tapi kalu stakat benda leceh pown nak kene pikir gile2 mmg xkan laa aku
bagi aku kalu aku rase benda tu mmg btol salah aku then aku akan say sorry
kalu x,xde laaa
agak selfish laaa
hahahaha

xtuli aku ske kawan ngan laki
maybe sbb aku dr kecik perangai cam laki skit
sbb bagi aku laa kan kawan ngan laki x leceh
xyah nak pikir pape sgt
pikir idop nak enjoy jee
tu yang best
hehehehe

aku mmg ske mendesak skit
mostly ngan family je
n maybe sbb dri kecik ape yg aku nak 4 sure akan dpt
so bile da besar terikut2 skitt
sorwie laa frenz da mmg perangai camtu

aku x kesah pape pown perangai kawan2 aku even ade terkatogeri lam yang aku xske
coz aku tau manusia x sempurna
manusia mempunyai pelbagai ragam
so aku terima seadanya
kalu2 aku wat muka tu sorwie laaa
sekejap je pown aku wat muka
tensen skit
aku kan cepat tensen
huhuhuhuhu

tapi sejak aku dok hostel n kat kolej ni byk aku blaja n dapat dari berkawan ni
idop kite x leh slalu bergantung pada kawan
bile kite nak berdikari
tapi kite pown xleh idop tanpa kawan
nnti nak wat pape xde org nak tunjuk ajar n nak tolong
ssh jugak tu
tapi bile berkawan jgn xpect everything yang kite nak dari seorang kawan tu akan kite dapat
kite kene cube terime kawan kite tu seadanya
jgn control idop kawan coz kawan pown ade life die tersendiri
so kene lah berkawan dengan elok
hormat antara satu sama laen
tu yang penting sebenarnya

ntok kawan2 aku yang bace ni
kowang adelah kawan yang terbaik ntok aku
walaupun kadang2 aku wat muka or ckp something bad tapi bg aku kawan aku adalah org yang aku sayang

dengan adanya kawan kite blaja banyak benda tentang idop ni
banyak yang leh dijadikan sempadan dan pengajaran ntok diri sendiri
so hargailah kawan kamu smua
sayangilah seorang kawan

-nadz-

4 comments:

N berkata...

gle panjang post ni, ni bru ko cte sal diri ko ~_~ ahah

Nur Nadiah bt Mohd Yusof berkata...

hahaha...da lame aku x taip...smlm aku taip rase skejap je...skali tgk gile panjang..hahaha...

LoRdSkaRn berkata...

karangan! aku bagi A+ kot

Nur Nadiah bt Mohd Yusof berkata...

hahaha...kalu ikowt bahasa melayu yang btol aku failed tuuuu